Δημοσιεύθηκε την Σχολιάστε

Λόγοι για τους οποίους οι υαλοκαθαριστήρες σας δε λειτουργούν

Οι υαλοκαθαριστήρες, όπως όλοι γνωρίζουμε, βοηθούν στην ασφαλή οδήγηση και είναι απαραίτητοι για να έχουμε σαφή εικόνα του δρόμου μπροστά μας. Αν παρατηρήσετε πως οι υαλοκαθαριστήρες σας δε λειτουργούν σωστά, είναι σημαντικό να βρείτε το λόγο και να διορθώσετε το πρόβλημα. Οι πιο κοινοί λόγοι που οι υαλοκαθαριστήρες μας παρουσιάζουν πρόβλημα είναι οι εξής:

  • Τα πτερύγια των υαλοκαθαριστήρων είναι σκισμένα: Η κατάσταση των λεπίδων των υαλοκαθαριστήρων σας σχετίζεται άμεσα με το πόσο καλά λειτουργούν. Εάν τα ελαστικά άκρα στις λεπίδες των υαλοκαθαριστήρων σας έχουν σκιστεί, ο υαλοκαθαριστήρας δε θα μπορεί να έρθει σε επαφή με το παρμπρίζ για να απομακρύνει υγρασία και υπολείμματα.
  • Οι υαλοκαθαριστήρες είναι σκεπασμένοι με χιόνι: Οι υαλοκαθαριστήρες είναι σε θέση να αφαιρούν μικρές ποσότητες χιονιού από το παρμπρίζ σας, αλλά το βαρύ, υγρό χιόνι πρέπει να καθαρίζεται με βούρτσα πριν τους χρησιμοποιήσετε. Το υγρό χιόνι είναι πολύ βαρύ, κάτι που μπορεί να λυγίσει τους βραχίονες και να χαλάσει τις λεπίδες.
  • Δε λειτουργεί ο κινητήρας του υαλοκαθαριστήρα: Ο ηλεκτροκινητήρας του υαλοκαθαριστήρα μπορεί να απενεργοποιηθεί ή να τερματιστεί απροσδόκητα και να απαιτηθεί αντικατάσταση.
  • Τα παξιμάδια περιστροφής του υαλοκαθαριστήρα είναι χαλαρά: Αν το παξιμάδι είναι λίγο χαλαρό, ο κινητήρας του υαλοκαθαριστήρα θα γυρίσει τον άξονα, αλλά ο βραχίονας του υαλοκαθαριστήρα δε θα κινηθεί. Βεβαιωθείτε ότι τα παξιμάδια περιστροφής του υαλοκαθαριστήρα είναι σφιγμένα.

Βρείτε υαλοκαθαριστήρες και όσα χρειάζεστε για τη φροντίδα τους εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *