Πώς μπορείτε να σκοτώσετε τον Coronavirus στο αυτοκίνητό σας χωρίς να καταστρέψετε τις εσωτερικές επιφάνειες

Το πλύσιμο των χεριών, ο καθαρισμός και η απολύμανση των επιφανειών που ακουμπάμε συχνά είναι δύο από τους καλύτερους τρόπους άμυνας κατά της εξάπλωσης του κοροναϊού, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ανά των κόσμο.

Καθώς εξαπλώνεται ο COVID-19, πιθανότατα έχετε ήδη μάθει τη σωστή τεχνική για το πλύσιμο των χεριών σας και ποια οικιακά καθαριστικά μπορούν να καταστρέψουν έναν κοροναϊό.

Τι γίνεται όμως με το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας και την απολύμανση του;

καθαρισμός ταμπλό αυτοκινήτουΕάν εσείς ή κάποιος άλλος που βρισκόσασταν στο αυτοκίνητό σας εμφανίσετε συμπτώματα της ασθένειας, πρέπει να καθαρίσετε τις επιφάνειες που αγγίζονται συχνά, όπως το τιμόνι, τις λαβές των θυρών, το μοχλό αλλαγής ταχυτήτων, τα κουμπιά ή τις οθόνες αφής, τους διακόπτες και μοχλούς υαλοκαθαριστήρων και στροφών, τα υποβραχιόνια της πόρτας των επιβατών του συνοδηγού και του οδηγού , χειρολαβές και ρυθμιστές καθισμάτων.

Εάν είστε ταξί ή οδηγός που μεταφέρει πολλούς επιβάτες, οδηγείτε νοικιασμένο ή κοινόχρηστο αυτοκίνητο ή εάν ζείτε κάπου με πολλές περιπτώσεις COVID-19, ο τακτικός καθαρισμός αυτών των επιφανειών είναι απαραίτητος.

Το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου είναι λιγότερο ανθεκτικό από, για παράδειγμα, έναν πάγκο κουζίνας ή ένα νεροχύτη μπάνιου. Λοιπόν, πώς προστατεύετε αυτές τις επιφάνειες χωρίς να τις καταστρέψετε;

Με μερικές αξιοσημείωτες εξαιρέσεις, πολλά από τα ίδια οικιακά καθαριστικά που σκοτώνουν κοροναϊούς σε σκληρές επιφάνειες στο σπίτι μπορούν επίσης να καθαρίσουν ένα αυτοκίνητο χωρίς να καταστρέψουν το εσωτερικό του. Οι πιθανότητες είναι ότι μπορεί να έχετε ήδη κάποια από αυτά τα προϊόντα στο σπίτι.

Τα διαλύματα αλκοόλης που περιέχουν τουλάχιστον 70 τοις εκατό αλκοόλ είναι αποτελεσματικά έναντι του κοροναϊού, σύμφωνα με τις επίσημες έρευνες. Ως επί το πλείστον, σχεδόν κάθε εσωτερική επιφάνεια ενός οχήματος μπορεί να καθαριστεί με ισοπροπυλική αλκοόλη, λέει ο Jeff Stout, εκτελεστικός διευθυντής παγκόσμιας καινοτομίας της Yanfeng Automotive Interiors.

Η Yanfeng είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ανταλλακτικών εσωτερικού χώρου στον κόσμο και συνεργάζεται με σχεδόν κάθε μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία. Εάν ήσασταν σε αυτοκίνητο, πιθανότατα έχετε δει ή αγγίξει κάτι που έχει φτιάξει η Yanfeng – και χρησιμοποιεί ισοπροπυλική αλκοόλη για τον καθαρισμό ανταλλακτικών στα δικά της εργοστάσια.

«Θα το χρησιμοποιήσουμε για να καθαρίσουμε μουτζούρες ή κάθε είδους λεπτομέρειες της τελευταίας στιγμής πριν αποστείλουμε το προϊόν», λέει ο Stout. Όλα τα προϊόντα της εταιρείας – από πλαστική επένδυση έως βαμμένο χρώμιο έως απομίμηση δέρματος – έχουν δοκιμαστεί για να διασφαλιστεί ότι δεν υποβαθμίζονται όταν εκτίθενται σε καθαρή ισοπροπυλική αλκοόλη. Ο Stout λέει ότι είναι ακόμη δυνατόν να τρίψετε την εξωτερική επιφάνεια της ταπετσαρίας με μαλακό πανί με οινόπνευμα για να το καθαρίσετε.

Μάθετε αν τα πρόσθετα πλυσίματος αυτοκινήτων αξίζουν τον κόπο και δείτε τις συμβουλές για το πλύσιμο του αυτοκινήτου σας σε επόμενο άρθρο μας.

Ό, τι κι αν κάνετε, μην χρησιμοποιείτε λευκαντικό ή υπεροξείδιο του υδρογόνου στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σας. Παρόλο που μπορούν και οι δύο να σκοτώσουν κοροναϊούς σε επιφάνειες, πιθανότατα θα βλάψουν την ταπετσαρία του αυτοκινήτου σας. Και μην χρησιμοποιείτε καθαριστικά με βάση την αμμωνία σε οθόνες αφής του αυτοκινήτου, καθώς μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στα αντιθαμβωτικά και αντι-δακτυλικά μέρη.

Το έντονο πλύσιμο με σαπούνι και νερό μπορεί επίσης να καταστρέψει έναν κοροναϊό. Οι κοροναϊοί περιβάλλονται από ένα προστατευτικό περίβλημα που τους βοηθά να μολύνουν άλλα κύτταρα και καταστρέφοντας αυτό το περίβλημα μπορεί να τα αφοπλίσει αποτελεσματικά.

“Η τριβή από τον καθαρισμό συμμετέχει επίσης στην καταστροφή”, λέει ο Stephen Thomas, MD, επικεφαλής μολυσματικών ασθενειών και διευθυντής της παγκόσμιας υγείας στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο Upstate στις Συρακούσες. “Θέλετε να κάνετε το καλύτερο με αυτό που έχετε, ακόμη και σαπούνι και νερό μπορεί να απομακρύνει τον κίνδυνο. ”

Το σαπούνι και το νερό είναι επίσης ασφαλή για τους περισσότερους εσωτερικούς χώρους του αυτοκινήτου – ειδικά υφάσματα και παλαιότερα δερμάτινα που μπορεί να έχουν αρχίσει να σπάνε. Απλά φροντίστε να μην το κάνετε πολύ σκληρά!

Τα περισσότερα δέρματα αυτοκινήτων και τα απομιμήσιμα δέρματα έχουν επικαλύψεις ουρεθάνης για προστασία, η οποία είναι ασφαλής για καθαρισμό με αλκοόλ. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, ο καθαρισμός δέρματος με αλκοόλ μπορεί να το αφήσει επιρρεπές σε ζημιές και αποχρωματισμό.

Καθαρισμός δέρματος και ενυδάτωση απολύμανση

Τα περισσότερα δέρματα είναι βαμμένα και ο καθαρισμός πολύ δυνατά μπορεί να αφαιρέσει τη βαφή. Ακούγεται από ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που πιστεύουν ότι το ανοιχτόχρωμο δέρμα τους γίνεται πιο βρώμικο καθώς το τρίβουν, κάτι που δεν συμβαίνει. Δεν γίνεται πιο βρώμικο, αφαιρείτε όλο το χρώμα στην κορυφή!

Φροντίστε τη δερμάτινη ταπετσαρία σας αφού το καθαρίσετε πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα καλό καθαριστικό δερμάτων και μετά ένα καλό μαλακτικό δερμάτων που μπορείτε να βρείτε στην κατηγορία μας ” καθαρισμός δέρματος και ενυδάτωση “.

Εάν το αυτοκίνητό σας έχει υφασμάτινη ταπετσαρία, μην το καθαρίσετε με πολύ νερό ή πολύ σαπούνι. Ο στόχος δεν είναι να δημιουργήσουμε πάρα πολύ αφρό, δεν θα μπορείτε να το ξεβγάλετε μετά. Επιπλέον, εάν μουλιάσετε μέσα από το ύφασμα μέχρι το μαξιλάρι κάτω, θα μπορούσε να καταλήξει να δημιουργήσει μια μυρωδιά ή να ενθαρρύνει την ανάπτυξη μούχλας στα μαξιλάρια.

Προτείνουμε τον καθαρισμό όλων των επιφανειών με ένα πανί μικροϊνών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι κατασκευασμένα από ύφασμα που αποτελείται από μικροσκοπικούς βρόχους που συλλαμβάνουν και σκουπίζουν βρωμιά και σωματίδια σκόνης προτού να γρατσουνίσουν ευαίσθητες ή λαμπερές πλαστικές επιφάνειες. Συγκριτικά, η βρωμιά και τα μικροσωματίδια του αυτοκινήτου σας μπορούν να κολλήσουν ακόμη και στις πιο καθαρές χαρτοπετσέτες και να καταλήξουν να γίνουν σαν γυαλόχαρτο.

Μετά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απολυμαντικό για την καμπίνα και το aircondition του αυτοκινήτου σας για να ολοκληρώσετε τον καθαρισμό.

Μόλις τελειώσετε όμως τον καθαρισμό, μην ξεχάσετε να πλύνετε τα χέρια σας πριν και μετά την οδήγηση. Είναι καλή συνήθεια να μπαίνετε ακόμη και έξω από την εξάπλωση του COVID-19, καθώς θα αποτρέψει το τιμόνι και άλλες επιφάνειες που αγγίζετε συχνά στο αυτοκίνητό σας να μην φαίνονται σκοτεινές.

Το νούμερο ένα είναι να καθαρίσεις τα χέρια σου. Μπορείς να καθαρίσεις το τιμόνι σου, αλλά αν έχεις βρώμικα χέρια, βάζεις ξανά τη βρωμιά.

Το πλύσιμο των χεριών σας εξακολουθεί να είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας ενάντια στο COVID-19.

Βρείτε όλα τα προιόντα καθαρισμού και απολύμανσης εδώ

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


  • Θα κάνεις τις αγορές σου με ένα κλικ!
  • Θα έχεις τη λίστα επιθυμιών σου!
  • Προσφορές ΜΟΝΟ για σένα!
  • Μαζεύεις εκπτωτικούς πόντους

Είσοδος μελών