Ανεμοθραύστες. Τι κάνουν και Γιατί τους Χρειαζόμαστε;

Ανεμοθραύστες. Τι κάνουν και Γιατί τους Χρειαζόμαστε;

Ανεμοθραύστες. Τι κάνουν και Γιατί τους Χρειαζόμαστε;Σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς έχουμε δει ανεμοθραύστες τοποθετημένους στα παράθυρα των αυτοκινήτων, ωστόσο, οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε την ακριβή ονομασία που τους αποδίδεται. Παράλληλα, ακόμα περισσότεροι είναι αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν την σημαντικότητα του συγκεκριμένου αξεσουάρ αυτοκινήτου.

Οι ανεμοθραύστες ίσως είναι ένα υποτιμημένο εξάρτημα για το όχημα σας, εντούτοις συνεισφέρουν τα μέγιστα στην συνολική φροντίδα και συντήρηση του. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τι μπορεί να προσφέρει για το αυτοκίνητο σας, ένα καλό σετ από ανεμοθραύστες αυτοκινήτου.

 

Αεροδυναμικός Σχεδιασμός για την Μείωση Θορύβου από τον Άνεμο

Κατά την οδήγηση μας σε μεγάλους δρόμους όπως τις εθνικές οδούς, αναμφίβολα η ταχύτητα που αναπτύσσουμε είναι μεγάλη. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων έχουμε κλειστά τα παράθυρα και ανοικτό τον κλιματισμό ιδιαίτερα κατά την έντονη χειμερινή ή καλοκαιρινή περίοδο. Εντούτοις, ένα μικρό σκάσιμο του παραθύρου μας, για να μπει φρέσκος αέρας εντός του αυτοκινήτου, παράγει εκκωφαντικό θόρυβο από τον αέρα, σε σημείο που επηρεάζει και μειώνει την οδηγική μας αντίληψη και ικανότητα. Για παράδειγμα, δεν μπορούμε να ακούσουμε αν έρχονται άλλα οχήματα πίσω από εμάς, ενώ μπορούμε να αποσυντονιστούμε ως προς την ευθεία οδήγηση μας έστω και για ελάχιστα κλάσματα δευτερολέπτου -..τα οποία όμως είναι αρκετά για να έχουμε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα..-. Οι ανεμοθραύστες αποτελούν την λύση σε αυτό το ζήτημα, καθώς λόγω του αεροδυναμικού τους σχεδιασμού, μειώνουν σημαντικά την βοή του αέρα που παράγεται κατά την οδήγηση μας με μεγάλες ταχύτητες.

Μάλιστα, η συνεισφορά τους είναι τόσο νευραλγική που πολλοί από εμάς όταν τοποθετούμε ανεμοθραύστες στο αυτοκίνητο μας, μένουμε έκπληκτοι με την μείωση τους στον θόρυβο του αέρα. Με μια πρώτη εντύπωση, θα έλεγε κάποιος πως η βοή του αέρα δεν αποτελεί και τόσο μεγάλο πρόβλημα κατά την οδήγηση του. Ωστόσο, κατά την περίοδο του καλοκαιριού όπου πολλοί είναι αυτοί που οδηγούν με ανοιχτό τον κλιματισμό, οι ανεμοθραύστες είναι εδώ, έτσι ώστε να εξοικονομήσετε χρήματα ως προς την κατανάλωση καυσίμων, αφήνοντας ανοιχτά τα παράθυρα να μπει αέρας εντός του οχήματος με μηδαμινό θόρυβο από τον άνεμο και φυσικά κλειστό τον κλιματισμό.

Παρεμπόδιση της Εισχώρησης Υγρασίας εντός του Οχήματος

MERCEDES SPRINTER 2D 2013+ ΑΝΕΜΟΘΡΑΥΣΤΕΣ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ 2 ΤΕΜΑΧΙΩΝ (ΣΚΟΥΡΟΙ ΦΙΜΕ)Οι ανεμοθραύστες που παρέχει το mycar.gr διαθέτουν την ανάλογη κυρτή κλίση έτσι ώστε να μπορείτε να οδηγείτε με ανοιχτά παράθυρα ακόμα και κατά την διάρκεια βροχόπτωσης. Οι σταγόνες της βροχής μπορούν να πέφτουν στην πάνω πλευρά του παραθύρου σας και έπειτα στους ανεμοθραύστες, ωστόσο τελικά θα καταλήγουν στο έδαφος και όχι εντός του οχήματος σας. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφεύγετε την εισχώρηση υδάτων και υγρασίας εντός του αυτοκινήτου σας. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που ελάχιστη υγρασία μέσα στο αυτοκίνητο σας, μπορεί να προξενήσει έντονη οσμή μούχλας.

 

 

Παρεμπόδιση Διάρρηξης του Αυτοκινήτου σας

Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, ο τρόπος με τον οποίο τοποθετούνται οι ανεμοθραύστες στο αυτοκίνητο σας, είναι ικανός να παρεμποδίσει τους επίδοξους διαρρήκτες. Ο λόγος είναι πως πολλοί διαρρήκτες εισβάλλουν εντός των οχημάτων μέσω της διάρρηξης τους από το πάνω σημείο του παραθύρου. Εκεί μέσω αιχμηρών αντικειμένων όπως κατσαβίδια, σπρώχνουν το τζάμι του παραθύρου προς τα κάτω, και με αυτόν τον τρόπο ανοίγουν την πόρτα του αυτοκινήτου. Ωστόσο, οι ανεμοθραύστες καλύπτουν το συγκεκριμένο σημείο εγκοπής μεταξύ παραθύρου και μετάλλου του αυτοκινήτου. Έτσι οι διαρρήκτες δεν μπορούν να “σφηνώσουν” το οποιοδήποτε αιχμηρό αντικείμενο που μπορεί να τραβήξει το παράθυρο σας προς τα κάτω.

 

Ανεμοθραύστες. Τι κάνουν και Γιατί τους Χρειαζόμαστε;Κάθε μάρκα αυτοκινήτου και μοντέλο, διαθέτει τους δικούς του ανεμοθραύστες που ταιριάζουν τέλεια στο σχέδιο και την κλίση κάθε παραθύρου. Παρόλα αυτά, τα ίδια τα αυτοκίνητα από τους κατασκευαστές τους στην πλειοψηφία τους δεν διαθέτουν ενσωματωμένους ανεμοθραύστες στον εξοπλισμό τους.

Στο mycar.gr αντιλαμβανόμαστε ακριβώς την ανάγκη αυτή, και προσφέρουμε τεράστια γκάμα από γνήσιους μαρκέ ανεμοθραύστες ακριβώς για κάθε μοντέλο αυτοκινήτου σε όλες τις μάρκες. Βρείτε λοιπόν σε εμάς ανεμοθραύστες που συνδυάζουν ακριβή και εύκολη τοποθέτηση – προσαρμογή, υψηλή ποιότητα σε συμφέρουσα τιμή, μα πάνω απ’ όλα επιπρόσθετη προστασία και φροντίδα για εσάς και το όχημα σας.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση


  • Θα κάνεις τις αγορές σου με ένα κλικ!
  • Θα έχεις τη λίστα επιθυμιών σου!
  • Προσφορές ΜΟΝΟ για σένα!
  • Μαζεύεις εκπτωτικούς πόντους

Είσοδος μελών